היופי בהכנת המתכון הוא שלא צריך להיצמד למתכון ואפשר, ואף רצוי, לשחק עם המרכיבים והתבלינים כאוותם נפשכם. מומלץ להכין את המנה לפני מועד הארוחה בכדי לשמור על טריות והטעם של הירקות והטופו.
משך ההכנה – 10 – 15 דקות
מרכיבים דרושים:
- בצל קצוץ גס
- גמבה אדומה חתוכה לקוביות גדולות
- מס' פרחי ברוקולי רתוחים
- שעועית ירוקה וצהובה רתוחה
- פרוסת ג'נג'ר קצוצה (לפי טעמכם)
- מס' עלי שמיר קצוצים (לפי טעמכם)
- 50-100 גרם טופו חתוך לקוביות
תבלינים:
- 2 כפות שמן זית
- רוטב סויה
- מלח ופלפל
- קורטוב כורכום
- שמן שומשום
- רכז רימונים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והגמבה בשמן הזית עד לקבלת גוון שקוף. לאחר מכן מוסיפים את הטופו וממשיכים לערבב מס' דקות. בהמשך, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לערבב.
השלב הבא נתון לבחירתכם: אם אתם אוהבים את הירקות מעט "קריספיים" אזי לאחר 3-4 דקות של ערעור תתחילו להוסיף את התבלינים. במידה ולאו, המשיכו לערבב עד שתגיעו למידת העשייה הרצויה ומשם עברו לשלב הבא.
בשלב הבא ערבבו את כל התבלינים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ואח"כ שפכו את הכל לתוך הסיר.
ערבבו היטב עד שכל הירקות נעטפו ברוטב בצורה אחידה. טעמו ושפרו טעמים לפי הצורך.
בתאבון!