טרם הכנת הפלאפל יש להנביט את גרגירי החומוס.
לוקחים 500 גרם חומוס אורגני (או כל כמות רצויה אחרת) ומשרים במשך יומיים, עם החלפה של המים מס׳ פעמים ביום.
ביום השלישי יש לסנן את המים ולהשאיר במסננת, ומידי פעם לערבב בכדי שהחומוס לא יתייבש. הנבטים שבתמונה בני יום וחצי.
מצרכים:
- פטרוזיליה
- בצל
- כוסברה
- פלפל חריף
- שום
- כמון
- מלח
- 1 כפית סודה לשתיה
- 3 כפות קמח כוסמין מלא
פפריקה אדומה
כפי שכבר אמרתי, אני לא מצרף כמויות בכדי לשחרר אתכם מהפחד להעז ולנסות מתכונים חדשים. דברים נפלים נוצרים כאשר מאפשר ליד הדמיון הטובה לפרוח. אם תשכילו לקחת את המתכון למקום שלכם קח יגדלו הסיכויים שתתמידו בתזונה בריאה ע"י ניסוי וטעייה.
מתכון: פלאפל מחומוס אורגני מונבט
יש לשים את החומוס במעבד מזון או מטחנה אחרת, להוסיף את יתר המצרכים ולטחון עד לקבלת תערובת אחידה כמו בתמונה.
במקום בצל ושום שמתי שלושה קישואים בינוניים, וקצת עלי סלרי.
יש לטחון הכל לתערובת אחידה. אם צריך להוסיף עוד מעט קמח אפשר להוסיף.
לייצור עיגולים לטגן בשמן, או לאפות בתנור.
כמות התבלינים לפי טעמכם.
יצא טעים טעים.
המתכון הובא ע"י חנה שמיר שמעשיה ידיה הטעימים כבר ידועים לכל.