מתכון למוקפץ

0
3030

אחד המאכלים הטעימים ביותר שיש וקל מאוד להכין אותו הוא המוקפץ. אנו מכירים המון סוגי מוקפץ, החל מהמוקפץ הסיני ועד הפאי תאי התאילנדי. כיום אנו רוצים להציג בפניכם מתכון למוקפץ מגוון שתוכלו להוסיף לו את התוספת הבשרית האהובה שלכם.

חומרים:

  • פלפל אדום
  • פלפל ירוק
  • 2 גזרים בינוניים/גדולים
  • בצל גדול
  • קישוא גדול
  • אטריות ביצים (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • אבקת מרק עוף
  • כמון
  • כורכום
  • מעט שמן

אם אתם מכינים את המוקפץ עם אטריות בשלו מראש את האטריות, סננו אותם והשאירו אותם בסיר נפרד (מומלץ לשמור עליהן במים ולבצע את הסינון כדקה לפני שמערבבים אותם עם הירקות בווק).

חתכו מראש את הירקות וכאשר אתם בירק האחרון חממו מעט שמן בווק (מספיק בשביל שכבה דקה של שמן שמכסה את תחתית הווק). כשהשמן חם תוכלו להתחיל לזרוק את הירקות בהדרגה לתוך הווק. את הירקות שלוקח להם יותר זמן להתבשל הכניסו ראשונים (הפלפלים והגזר).

לאחר מספר דקות הוסיפו את הירקות האחרים (מומלץ להוסיף גם פטריות אם אתם אוהבים ואפילו תירס מתוק מקופסת שימורים). טגנו במשך מספר דקות נוספות כשאתם מערבבים תוך כדי על מנת שהירקות לא ידבקו לתחתית. לאחר מכן שפכו בעדינות את המים שיצאו מהירקות לכיור (זהירות שלא יפלו הירקות לכיור). כעת הוסיפו את התבלינים לפי הטעם. מומלץ להוסיף מעט סויה וצ'ילי שיהיה קצת רוטב למוקפץ ושלא יישרף.

לאחר מכן דקות נוספות של הקפצה, טיגון וערבוב מפעם לפעם המוקפץ יהיה מוכן. כעת תוכלו להוסיף לו את האטריות ו/או התוספת המועדפת עליכם. בין אם מדובר בחזה עוף, חתיכות בקר, טופו או אפילו נקניקיות. יש להכין את התוספת בנפרד כמובן כפי שהכנתם את האטריות ולערבב אותם בסוף.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here